تند و آتشين اما پر از خاصيت
اگر ميخواهيد غذاي هميشگيتان را از يکنواختي بيرون بياوريد، فلفلها را دستکم نگيريد. آنها ميتوانند سالادهاي شما را رنگارنگ کنند، کنار غذاي خوبي باشند يا اينکه لقمههاي آتشيني را به معدهتان بفرستند. در کنار اين موضوع بايد بدانيد که هر کدام از اين فلفلها خواصي هم براي سلامت دارند. پس اين مزايا را بشناسيد و بعد فلفل مورد علاقهتان را با وسواس بيشتري انتخاب کنيد.
خريد فلفل تازه
زماني که فلفلها را ميخريد دقت کنيد که تازه، شفاف و پررنگ باشند. فلفلهاي چروکيده يا آنهايي که لکههاي سياه دارند انتخاب خوبي نيستند و زود خراب ميشوند.
فلفلها را نشسته داخل يک پاکت يا حوله کاغذي بپيچيد و در يخچال بگذاريد. در اين صورت تا يک هفته خوب ميمانند. يادتان باشد آنها را داخل کيسههاي پلاستيکي در يخچال قرار ندهيد چون به سرعت از بين ميروند. فلفل تازه منبع خوبي از فيبر، ويتامين A و c است.
زيادهروي نکنيد
متخصصان تغذيه به شما هشدار ميدهند که بيش از حد اندازه فلفل نخوريد. زيادهروي در مصرف فلفل ترشحات اسيد معده را افزايش ميدهد بنابراين رعايت اين نکته بهويژه براي افرادي که از ناراحتي معده رنج ميبرند، بيشتر اهميت دارد.
فلفل سفيد
خواص آن مشابه فلفل سياه است اما اين فلفلها از نظر درجه تندي با هم تفاوت دارند. فلفل سفيد نسبت به ساير همخانوادههايش تندتر است و معمولا براي تهيه انواع سس از آن استفاده ميشود.
ترشي فلفل قرمز
يک انتخاب هيجانانگيز براي فلفلدوستان که ظاهر و بوي خوشايندي دارد. هنگام تهيه ترشيهاي کارخانه مواد مختلفي به آنها اضافه ميشود که طعمشان را لذيذ و اشتهاآور ميکند. درنتيجه اين احتمال وجود دارد که مصرف مداوم ترشي فلفل شما را با چاقي و اضافهوزن روبهرو کند. البته فيبر موجود در ترشي فلفل به سلامت بدن شما کمک ميکند. فيبرها ازجمله غذاهاي مفيدي هستند که سوختوساز بدن را افزايش ميدهند. نکته مهم در مورد سلامت ترشيها اين است که توصيه ميشود ترشي را در ظروف پلاستيکي قرار ندهيد و آنها را داخل ظرفهاي شيشهاي بريزيد. در غير اين صورت ترکيباتي مضر و سرطانزا در ترشيها ايجاد ميشود.
قرمز آتشين
در ترکيب شيميايي فلفل قرمز مادهاي به نام کپساسين وجود دارد که مزه تند فلفل بهدليل وجود آن است. تحقيقات مختلف ثابت کرده که اين ماده به کاهش کلسترول خون کمک کرده و يک آنتياکسيدان قوي است. کپساسين خطر ايجاد لخته شدن خون در رگها را هم کاهش ميدهد.
- درست است که فلفل قرمز باعث سوزش دهان ميشود و شايد يک لحظه فکر کنيد درحال آتش گرفتن هستيد اما واقعيت اينکه ثابت شده فلفل قرمز خاصيت ضددرد دارد و بهطور طبيعي درد را کاهش ميدهد. خاصيت ضدباکتري فلفل از اسهالهاي عفوني پيشگيري ميکند.
مصرف فلفل قرمز خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را کاهش ميدهد و سرطاني شدن سلولهاي پروستات را متوقف ميکند.
پوره فلفل
در صورتيکه ميخواهيد غذاهاي تند و تيزي تهيه کنيد به جاي مصرف پودرهاي تند و تيز از پوره فلفل کمک بگيرد. اين پوره ضمن اينکه رنگ غذاي شما را تغيير ميدهد، به سرعت غذاي شما را تند ميکند.
دانههاي پرخاصيت
وقتي غذاهاي حاوي فلفل سياه را در دهانتان ميگذاريد تحريک غدد چشايي پيامي را به معده شما مخابره ميکند تا اسيد هيدروکلريک بيشتري ترشح کند. درنتيجه گوارش غذا بهتر انجام ميشود. درواقع اسيد هيدروکلريک براي هضم مواد پروتئيني و ساير غذاها ضروري است و اگر مقدار آن کافي نباشد، سبب سوءهاضمه ميشود.
فلفل سياه از تشکيل گازهاي رودهاي پيشگيري ميکند. علاوه بر اين مصرف فلفل سياه تعرق بدن را افزايش ميدهد و ادرارآور است.
اين ادويه اثرات آنتياکسيداني و ضدباکتريايي هم دارد که سلامت سيستم گوارش را تضمين ميکند.
فلفل سياه نهتنها به جذب مواد مفيد غذا کمک ميکند، بلکه لايه بيروني دانه فلفل فعاليت سلولهاي چربي را مختل کرده و در عين حال که به شما انرژي ميدهد، شما را لاغر نگه ميدارد.
نکته : تا وقتي که فلفل ساييده نشده و به صورت پودر در نيامده، خواص بيشتري دارد بنابراين در صورتيکه ميخواهيد از همه خواص فلفل سياه بهرهمند شويد، دانههاي آن را کمي قبل از مصرف آسياب کنيد. فلفل سياه را در ظرف شيشهاي پوششدار و در جاي خشک، تاريک و خنک نگهداريد. دانههاي فلفل سياه تا مدتها سالم باقي ميمانند اما پودر آن را در حجم کم بخريد و زود مصرف کنيد.