1. پيشگيري از سرطان به ويژه سرطان پروستات به دليل اينکه داراي مواد آنتي اکسيدان به خصوص ليکوبن به عنوان دشمن سلول هاي سرطاني و عامل تقويت استخوان و پيشگيري از پوکي استخوان است. براي حفظ درصد بالاي آنتي اکسيدان هندوانه بايد آن را در دماي اتاق نگهداري کرد.
2. هندوانه سرشار از ويتامين سي است، که بخش دفاعي بدن و فعاليت ذهن را تقويت نموده و باعث مي شود فرد به بيماري مبتلا نشود که به همين دليل محصولي ارزشمند براي کودکان است، همچنين به علت دارا بودن ويتامين "اي" براي سلامتي چشم بسيار مفيد است.
3. هندوانه به علت داشتن آنتي اکسيدان و همچنين ويتامين سي، براي حفظ شادابي پوست و پيشگيري از چين و چروک مفيد است.
4. پژوهش هاي انجام شده حاکيست که آب هندوانه به درمان تشنج و درد عضلات ناشي از تمرين هاي سخت ورزشي کمک نموده و آن عده از ورزشکان که قبل از تمرين ورزشي نيم ليتر آب هندوانه خورده اند کمتر در عضلات احساس تشنج کرده اند و تعداد ضربات قلب آنان کاهش يافته است.
5. باعث بهبود عملکرد قلب، رگ و کاهش فشار خون مي شود، همچنين پوست هندوانه داراي ماده سيترولين است که عملکرد رگ ها را بهبود بخشيده، فشار خون را کاهش داده و مانع از جمع شدن چربي در بدن مي شود.
6. مايعات لازم براي بدن به ويژه در فصل تابستان را تامين نموده، ادرار آور طبيعي بوده و به پاک شدن کليه کمک مي کند.